Harepus er navnet på en karakter fra børnebogen ‘Dyrene i Hakkebakkeskoven’, og fra juni 2020 er det også en café i Aarhus’ latinerkvarter. Navnet henviser til forkærlighed for alle slags bagning, og så er det også i kraft af sin relation til dyreriget meget passende for lige netop min café, som er den eneste af sin slags i byen. Her er alt vi serverer nemlig 100% vegansk.

Vegansk betyder her ikke prædikende aktivisme – men næstekærlighed og åbenhed. Hos os er der ingen løftede pegefingre, ingen belærende kommentarer og ingen fordømmende blikke. Her er der kun lækre kager, velsmagende kaffe og god stemning. Og sådan bliver det ved med at være.

Her er alle velkomne. Uanset om du er vokset op på en ren plantebaseret kost, netop er sprunget ud som veganer eller om du bare er på udkig efter en god kop kaffe og lidt til den søde tand.

Caféen udspringer af Café Elmely, som valgte at lukke i maj 2020. Den ene Nanna overtog ejerskabet fra den anden Nanna, og konceptet lever videre. Det er med stor glæde at jeg går fra stamkunde til ejer, og jeg glæder mig til at byde dig indenfor i Studsgade.

Jeg havde egentlig ikke planlagt at jeg skulle være caféejer, men nu står vi her altså. Min ambition er at skabe et frirum hvor man kan købe vegansk bagværk uden at gå på kompromis med smagen, og derigennem vise at veganismen kan tilbyde så meget mere end bønner og ris. Her er vi ikke belærende aktivister, men kun kærlige budbringere af kaffe og kage.

Velkommen indenfor


Har du spørgsmål om det ene eller det andet, er du altid velkommen til at kontakte caféen på cafe@harepus.dk

Bagermester Harepus
er en dygtig bager
I sit kagebagerhus
bager bager Harepus
mange bagerkager.
Her er kager nok at få
for en hel familie
nogle store, nogle små
nogle få med sukker på
nogle med vanilje.

Harepus har wienerbrød
sigtebrød og klejner,
flødebrød og nøddebrød,
sprøde brød og søde brød,
blødt brød når det regner.
Bagermester Harepus
bager så det knager,
Gid jeg var en bagermus
i et kagebagerhus
hos en kagebager.

Tekst: Halfdan Ramussen
Komponist: Christian Hartmann