Café Harepus er en lille plantebaseret café i det aarhusianske latinerkvarter. Den er udsprunget af ønsket om et plantebaseret alternativ i den jyske hovedstad, til de der må have behov for det grundet valg eller allergier, men også til de mange nysgerrige, der dagligt lægger vejen forbi.

Harepus er navnet på en bager, der bor i Hakkebakkeskoven og som i Thorbjørn Egners børnebog, Dyrene i Hakkebakkeskoven, bager kager til alle skovens beboere. Bagermester Harepus. I juni 2020 flyttede Harepus ind i Studsgade i Aarhus, åbnede sin helt egen café, og herfra har han siden forsynet mangt en lækkersulten mave med friskbagt brød, wienerbrød og kager. Naturligvis håndlavet lige her i nummer 5.

Hos Café Harepus er alt produceret af 100% plantebaserede råvarer. Her bruger vi ikke æg, smør eller fløde i traditionel forstand, men bygger vores produkter op ved brug af alternativer udvundet fra planter. Vi vil gerne vise, at man sagtens kan spise fedtede croissanter, søde kager og sprødt wienerbrød uden brug af animalske produkter, og uden at gå på kompromis med hverken smag eller konsistens.

Du får plantemælk i din kaffe, og din croissant er bagt med margarine, men ellers er Café Harepus ikke så forskellig fra vores naboer. Her er samme hyggelige stemning som du kender fra byens andre små caféer. Vores økologiske kaffe bliver ristet hos Copenhagen Coffeelab, vi får dejlig te fra Østerlandsk Thehus og om sommeren sælger vi is fra Ice Bakers, tidligere Ismejeriet Thy.

Selvom alle vores produkter er veganske, skal du ikke være veganer, for at blive modtaget med et smil hos os. Hos Café Harepus er alle velkomne. Her er der ingen løftede pegefingre, inden belærende kommentarer og ingen fordømmende blikke – kun velsmagende kaffe, lækkert bagværk og god stemning. Og sådan bliver det ved med at være.

Hvis du smiler til os, så smiler vi til dig, og så møder vi alle verden som lidt bedre mennesker.

Vi glæder os til at byde dig velkommen indenfor.